Psycholoog Amsterdam Oost

Over mij

Terugkijkend ben ik al van jongs af aan buitengemeen geïnteresseerd geweest in De Grote Vragen en Het Leven. Filosofie, psychologie, het fascineerde me.

Leren in leven

Toch stonden die vakken me niet voor ogen toen ik ging studeren. Ik koos een administratieve richting en vond na mijn studie ook makkelijk werk in die richting. Het ging zijn gangetje, alles redelijk voorspoedig en zonder al te grote hobbels. Ik deed mijn werk met redelijk veel plezier. Maar niet met hart en ziel.

Ik ontdekte dat ik dat miste in mijn werkend leven: met volle overgave aan de slag kunnen gaan voor iets dat je ook echt voldoening geeft. Niet alleen op papier en in inkomen. Maar iets échts. Iets menselijks.

De studiebanken in

Ik nam het beste besluit: ik ging weer studeren. Psychologie. Klinische- en neuropsychologie. Elke dag in de boeken, in onderzoek en in de praktijk. Ik heb genoten.

En… aan het werk

Jammer genoeg lagen de banen niet voor het oprapen toen ik in 1997 afstudeerde. Ik ging in de ICT werken, deed medewerkerstevredenheidsonderzoek. Gaandeweg dat onderzoek ontwierp ik min of meer mijn volgende baan: loopbaanadvies. Daar brandde het psychologievuur weer in alle hevigheid los.

Ik kon makkelijk dicht bij mensen komen en leerde hoe nauw loopbaan en leven verbonden zijn. In mijn interviews en begeleiding werden de onderwerpen steeds breder. Tot ik het op een moment niet meer kon verantwoorden als enkel loopbaanadvies.

Van zelfbedachte bedrijfspsycholoog tot een eigen praktijk

Ik begon met een eigen praktijk. Hier heb ik mijn eigen stijl van werken kunnen ontwikkelen. Waarbij het vinden van de oorzaak een belangrijke rol speelt. Als je weet waardoor het komt, en wat jouw rol daarin is, hebt je een groot deel van het werk al gedaan.

Ik help je bij dat zelfonderzoek. Je leert jezelf beter kennen: je eigen valkuilen, je vaste patronen en automatische gedachten. Je leert ook hoe je jezelf kunt helpen die vastgeroeste gedachten en gevoelens te doorbreken. Voor veel mensen voelt het alsof het licht aangaat waar het voorheen donker was.
Ik maak gebruik van zowel reguliere als complementaire behandelingsvormen. Dat ik nu, hier, op mijn eigen manier kan werken is ronduit heerlijk. Het contact met de mensen, de diversiteit.

Paul

Contact

Heb je nog vragen? Bel voor een afspraak of stuur even een mail naar psycholoog Paul de Jonge in Amsterdam Oost.