Relatietherapie Amsterdam met relatietherapeut Paul de Jonge

In een relatie die slecht gaat, zijn twee mensen heel alleen.

Als liefde zwaar wordt

Een relatie is voor veel mensen het fundament van hun bestaan. Het biedt je de ruimt om even helemaal jezelf te zijn. De deur gaat dicht, de buitenwereld blijft buiten en alle maskers gaan af. Alle decorum wordt bij de drempel afgelegd. Zo kunnen jullie op zijn mooist zijn. Maar ook op zijn kwetsbaarst.

Bescherming zoeken

Als het mis gaat tussen twee geliefden wordt hun gedrag bepaald door heel strak geregisseerde mechanismes. Jullie oer-instinct als het ware. Het doel van dit gedrag is zelfbescherming. De een doet dat door de confrontatie op te zoeken, de ander trekt zich juist terug. Iedereen heeft een unieke, eigen, manier. Voor een deel komt die voort uit jouw karaktereigenschappen en voor een deel uit eerdere ervaringen met slecht functionerende relaties.

Het is groter

Die vorm van bescherming is bij jullie waarschijnlijk aan de orde van de dag. Sterker nog, jullie kunnen niet meer anders dan in die patronen op elkaar reageren. Het is groter dan jullie. Je hebt al gereageerd voordat je goed en wel weet wat je deed. Dat is namelijk de keerzijde van deze vorm van zelfbescherming: het beschermd jullie relatie juist niet.

Relatietherapie Amsterdam: het anders leren doen

Met relatietherapie Amsterdam zullen jullie eerst inzicht krijgen in wat die patronen zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe je lkaar de ademruimte kunt geven het anders te doen. Tegelijkertijd zullen we onderzoeken waar de mechanismen vandaan komen en hoe jullie elkaar kunnen helpen. Je leert elkaar opnieuw te zien, opnieuw te waarderen en milder tegemoet te treden.

Een beter stel zijn

In de regel vinden koppels die samen door een moeilijke tijd gaan, meer in zichzelf en in hun relatie. Het partnerschap verdiept, ze kunnen nóg meer een team zijn, weten elkaar makkelijker te vinden (ook in een ruzie). De geliefden genieten meer van zichzelf en van elkaar en kunnen ook de stress of pijn van buitenaf veel beter verwerken samen na de behandeling van relatietherapie Amsterdam.

Ik heb de basistraining Emotion Focused Therapy (EFT) gevolgd, hierdoor ben ik gecertificeerd EFT relatietherapeut. Helaas ben ik tijdelijke gestopt met relatietherapie, je kunt kijken bij mijn collega’s in Amsterdam die je wel kunnen helpen bij: Relatietherapie Amsterdam.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.
Leg je vraag rustig aan Relatietherapie Amsterdam voor

Vraag je je af of jij en jouw partner gebaad zouden zijn bij relatietherapie? Bel mij voor een afspraak of stuur even een mail naar Relatietherapie Amsterdam ter attentie van Paul de Jonge.