Tarief en vergoeding van psychologische hulp bij Paul de Jonge

Tarief en duur

Een individuele afspraak duurt 60 minuten en kost 95,- euro. Kom je samen, bijvoorbeeld voor relatietherapie? Dan kost deze afspraak 150,- euro. Voor afspraken in de avonduren geldt een toeslag van 20,- euro van het basistarief.

Hoe vaak je komt is afhankelijk van jouw klacht. In eerste instantie maken we wekelijkse afspraken. Hebben we goed in kaart wat er aan de hand is en wat we er aan kunnen doen, dan spreken we samen de duur van de therapie af. Dat kan in een paar gesprekken gedaan zijn, maar het kan ook langer duren.

Vergoeding

Het vergoeden van de therapie is vooral afhankelijk van jouw zorgverzekeraar in combinatie met de aangesloten beroepsvereniging. Sommigen verzekeren alles, anderen hebben een maximum op het aantal sessies en sommigen vergoeden helemaal niets. Dit is dus zeker een punt waar je op moet letten. Dit geldt alleen voor individuele therapie. Relatietherapie wordt momenteel door geen enkele zorgverzekeraar vergoed. Kom je er niet uit, dan kijken wij graag met je mee.

Paul de Jonge is aangesloten bij het NFG, een beroepsvereniging in de zorgsector. Voor veel mensen is de verzekering een wollig pakket met allerhande lijstjes waar maar moeilijk uit is op te maken of iets nu vergoed wordt of niet en op welke manier. Vandaar ook dat ik iedereen adviseer het even te overleggen met de verzekering, waarbij je de beroepsvereniging NFG kunt noemen. Ik kan dat telefoontje overigens ook voor je doen.

Afzeggen

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het mij 24 uur van tevoren weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen, anders moet ik kosten in rekening brengen.

Contact

Wil je meer weten over de vergoedingen voor psychologische hulp of de tarieven, of als je een afspraak wilt maken: bel mij of stuur even een mail naar praktijk Psycholoog Amsterdam Oost ter attentie van drs. Paul de Jonge. Als ik niet direct op kan nemen – je krijgt binnen een dag reactie.