Wanneer ga je nu eigenlijk naar een psycholoog?

Je had al moeten gaan

Herken je dit? Je worstelt ergens mee, en je weet niet hoe je het moet oplossen. Alleen lukt het je niet. En je partner of vrienden kunnen ook niet helpen. Grote kans dat je er al een tijdje mee rond loopt. Je hebt het misschien genegeerd. Afgedaan als onzin. Misschien denk je zelfs wel dat je je aanstelt.

Zie je, je had allang moeten gaan. Want je hoeft niet diep te lijden. Of ten einde raad te zijn om naar een psycholoog te gaan. Je gáát als je een vraag hebt. Als je twijfelt aan je eigen mogelijkheden. Of als je concreet aan iets wilt werken. Je gaat meteen, niet als laatste strohalm.

Voor de verandering

Naar een psycholoog gaan is een kans om je leven een andere richting te geven. Om je gedrag te veranderen. Om overbodige bagage op te ruimen. Een psycholoog helpt je in je zoektocht naar een positieve verandering.

Ga vandaag. Wacht niet langer. Want net als bij fysieke klachten geldt: hoe langer je wacht, hoe groter de pijn. En hoe trager het herstel.

Hulp vragen is heel verstandig Veel mensen denken: ‘Ik moet het zelf kunnen!’ Ze vinden dat ze in hun eentje moeten kunnen veranderen. Zelf bepalen wat er aan de hand is, en het vervolgens ook nog zelf oplossen.

Maar juist als je het moeilijk hebt, is het lastig om objectief naar jezelf te kijken. Daarom is het zo fijn dat er een psycholoog in Amsterdam is die dit vóór je kan doen. Iemand met professionele kennis en een objectieve blik.

Waarom in behandeling? Waarom niet!

‘Zal ik nou wel? Of zal ik toch maar niet?’ Vraag je eens af waarom je zo aarzelt. Wat houd je tegen? En is dat belangrijker dan je geluk? Je vrijheid? En je plezier in het leven? Vast niet! Dus stuur dat mailtje. Pák de telefoon voor die eerste afspraak.

Bijna iedereen die in behandeling gaat zegt achteraf: ‘Ik heb geen idee waarom ik zo lang heb gewacht!’ De stap naar een psycholoog hoeft niet groot te zijn! Wanneer ga je naar de psycholoog? Nu.

Je kan bij mij altijd terecht, maak gerust een afspraak bij Psycholoog Amsterdam Oost en/of bel naar: 020 26 10 455.